De 7 nycklarna av Åsa Schwarz

Titel: De sju nycklarna
Författare: Åsa Schwarz
Förlag: Hoi förlag

Skribent: Pebbles Karlsson Ambrose

De sju nycklarna är en thriller som utspelar sig i IT-världen. Den handlar om Rebecka som väcks en morgon under pistolhot när hennes två små barn är hemma. Förövaren vill ha tag i en av de sju nycklarna till internet – Rebecka är nyckelbäraren. Sju personer från olika delar av världen har ansvaret för att inte hela internetet kollapsar och de möts fyra gånger per år i Washington för att kontrollera att allt rullar.

Men efter ett tag inser Rebecka att inte bara hon har drabbats av förföljelse och hot, utan även de andra nyckelbärararna. Några har till och med mördats. Någon vill ha tag i alla nycklarna till varje pris. Vem är ute efter makten? USA och NSA, kinesiska intressen eller Den djupa staten?

Boken bjuder på rafflande spänning och några intressanta frågeställningar om IT:n i vår vardag. Går allt att hacka? Våra bilar, gräsklippare och pacemakers? Ja, och så allas våra mobiler, paddor och laptops förstås. Har vi någon integritet på internet egentligen?

Men kanske mest gripande i boken är nog ändå Rebeccas relation till sin man och sina barn. Hur mycket är jobbet värt egentligen? När passerar man gränsen för vad ett uppdrag får kosta på det personliga planet?

Romanen baserar sig på verkliga händelser, så tillvida att de sju nycklarna till internet finns på riktigt. En som har nyckeln till internet är svensk. Hon heter i verkligheten Anne-Marie Eklund Löwinder och är säkerhetschef på IIS och är rankad som en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter.

Åsa Schwarz är en van skribent som har skrivit flera böcker som är recenserade här på bloggen. Hon jobbar också med IT, som säkerhetsexpert på KnowIT och är krönikör i fackpress. Att skriva en roman i hackermiljö verkar naturligt för henne eftersom hon själv bland annat är programmerare. Boken får åtta nördiga kakor och pluspoäng för att försöka utbilda även noviser inom IT-säkerhet.

Tidigare har Åsa Schwarz skrivit Och fjättra Lilith i kedjor, Stigma, Nefilim och En död ängel, de tre senare har jag recenserat här på bloggen. Hon har också skrivit boken Lust som har recenserats på Bookiecookiez av Angelika Vaala.

Annons
Detta inlägg publicerades i Deckare och thrillers, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till De 7 nycklarna av Åsa Schwarz

  1. Pingback: Bokbloggarna tycker till | Åsa Schwarz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.