Angelika Vaala

Hej, allihopa!

angelikaewenson_bookiecookiez

Jag heter Angelika Vaala (tidigare på bookiecookiez känd som Ewenson; bytt tillbaka till mitt namn som ogift p.g.a skilsmässa). Uppväxt i Dalarna men bor sedan 2011 i Karlstad tillsammans med min son, katt och fiskar.

Förutom det mesta som har med böcker att göra, är jag intresserad av natur och miljö, historia och mytologi samt teckning, helst blyerts och färgpennor, ibland en och annan akvarell. Dagarna brukar ägnas åt promenader, lite jogging, yoga och att pyssla med hem och familj. På kvällarna är det mys att läsa, skriva eller brodera!

Vanligen går det mesta av fritiden till att skriva på mina böcker, som har huvudfokus på fantasy! Har gett ut Själens minnen, 2008, som jag dock håller på att förbättra och hoppas på att kunna publicera på nytt inom en snar framtid. Just nu arbetar jag på en sci-fi bok, ungdomsfokus.

Mer om mig
Läser helst: Jag läser nog allt, föredrar fantasy och även lite science-fiction, men kan annars läsa det mesta, gärna facklitteratur i vitt skilda ämnen.
Läser helst inte: Deckare
En bra bok ska innehålla: Intressanta, kanske lite udda, karaktärer, gärna ett visst mått av humor, spänning och lite sorg. Öppna slut brukar jag också uppskatta, då kan jag fantisera ihop själv hur det går. Gärna ungdomsböcker, med fokus på det psykologiska.
Favoritbok: Det har jag nog ingen, svårt att välja, alla böcker är bra på sitt sätt.
Favoritförfattare: Jag brukar inte samla på mig böcker bara för att en viss författare skrivit dem, ibland kan det dock ske, jag har väl mina perioder. Kan för saks skull nämna Terry Pratchett, uppskattar den typen av humor. J. R. R. Tolkien har inspirerat mig mycket.
Finner inspiration från: Gamla barndomsfavoriter, sagor och myter, facklitteratur, tecknad film, skog och annan natur, psykologi samt musik.
Favoritfilm: Star Wars, som jag gillar starkt just på grund av att George Lucas har lyckats väva in gamla myter, sagor och filosofier i en modern berättelse.
Inbunden eller pocket: Inbunden. Jag avskyr faktiskt pocketböcker, det är närmast en allergi 😉 På senare tid har jag dock blivit intresserad av e-böcker.
Om jag vore en kaka skulle jag vara: en vanlig ljus liten oansenlig kaka, med stora mumsiga chokladbitar inuti!

Kontakt: vaala.angelika(at)gmail.com
Blogg: http://angelikavaala.wordpress.com/

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.