Karin Brissman Wigren

Hej!

kbwJag heter Karin Brissman Wigren och är 33 år gammal. Född i Sydkorea, uppvuxen utanför Göteborg (och alltid en göteborgare i själen) bor jag numera i Malmö med make och vildsint men kelsjuk katt.

När jag var liten var jag ungen som man kunde hitta uppflugen i tidningsstället (fattar inte hur det skulle funka men det är vad mina föräldrar säger) i butiken eller läsande en bok i det ännu inte öppnade biblioteket under invigningstalen. Så att läsa har alltid varit en stor del av mitt liv.

När jag inte gör det skriver jag gärna, tecknar och målar eller försöker resa så mycket som möjligt. Jag har också en stor kärlek för Korea som är mitt födelseland. Dit har jag återvänt fem gånger än så länge, varav jag bodde och arbetade där i åtta månader 2010.

Jag är en komplettering av min C-uppsats från en kandidatexamen i Peace-and conflict studies men sadlade om och studerar biblioteks- och informationsvetenskap på högskolan i Borås, på distans. Jag jobbar som biblioteksassistent och ”deweyfierare” på Lindängenbiblioteket i Malmö just nu.

Våren 2015 debuterade jag som novellist i antologin #Älskanoveller -30 nyanser av kärlek och sommaren 2016 medverkade jag i #Älskanoveller – 30 nyanser av saknad.

Läser helst: Historiska romaner, posei, fakta, fantasy, sci-fi, noveller, klassiker, livsöden (verkliga eller ej)
Läser helst inte: Deckare, humor, barnböcker (eftersom jag inte har några barn)
En bra bok ska innehålla: Målande språk som drar in en i historien
Favoritbok: Duck City av Lena Andersson, När änglar dör av Andreas Roman, Vaxdukshäftet av Edith Södergran
Favoritförfattare: Lena Andersson, Isabel Allende, Marie Hermanson, Joyce Carol Oates
Finner inspiration från: Västkusten, musik, konst, att observera människor
Favoritfilm: Equilibrium, Boondock Saints, The Believer, allt Tarantino, Turist
Favoritserie: Är en stor serieälskare; Graceland, Supernatural, Dark Angel, Firefly, Justified, Lie to Me, The Americans, Scandal, Walking Dead, Castle
Inbunden eller pocket: Inbunden för att ha hemma och skryta med, pocket för att knöla ner i väskan (+ljudbok för promenaderna).
Om jag vore en kaka: skulle jag vara en hallongrotta; lite torr och ramlar lätt sönder på utsidan, söt och mjuk i mitten

Kontakt:

E-mail: kimjihei [at] gmail.com
Hemsida: http://www.karinbwigren.com
Instagram: karinbwigren
Twitter: kimjihei

Annons