Monic Arvidson W

En cookieJag heter Monic Arvidson W och är född i en stor familj i Montreal. Mamma var operasångerska och pappa en drömmare från Polen.  Mamma flyttade med sju barn tillbaka till Sverige när hon skilde sig från Pappa 1965.

Som barn älskade jag att läsa. Jag satte mig i garderoben för att få läsa i fred.  Snart började jag skriva, och sedan var skrivandet alltid med mig. Jag skrev noveller för veckotidningar och personaltidningar, jobbade som redaktör, projektledare och frilansande journalist men glömde liksom bort att försöka mer. Tills jag kom i medelåldern.

2011 fick jag ett stipendium för en  bilderbok, Leka med stjärnor, som jag också hade illustrerat för ett projekt om bildens betydelse. Det här med bilder är så  spännande. Och användningsområdena många. Med hjälp av bilden kan man till exempel fånga upp barn och vuxna  som mår dåligt. Förutom boken blev det föredrag och  utställning. Plus en massa besök på förskolor.

Året därpå gavs min första fantasybok ut, Minnas hemlighet, av Idus förlag. En saga om älvan Minna och hennes äventyr. Boken har fornnordiska inslag. Samma år deltog jag i ett par novellantologier och nu, 2015 är den fristående fortsättningen om Minna klar, Minna och monsterungen.

Ett roligt minne: Det var mycket nära att hela familjen var med i Hylands hörna. Vi tyckte alla om att sjunga, dansa och uppträda. Men brorsan som var fjorton år och skulle steppa och joddla, ändrade sig, han ville inte vara med, så vår medverkan ställdes in.

Yrken: Som barn ville jag bli skådespelerska eller läkare. Jag valde journalistik och information som yrken. Det är också det som jag har ägnat flest år åt. Jag har också varit egen företagare med esoterisk verksamhet och arbetat med ungdomar som har funktionshinder och som vill skriva.

Intressen: Att läsa. Se på filmer. Måleri. Att köra motorcykel. Jag har ägt fyra hojar men först i år en egen bil. Jag tycker också om musik. För cirka tjugo år sedan köpte jag en altsaxofon och tog min första lektion samma kväll. Lyssnar gärna på blues, visor och ballader och mjuk jazz.

Symbolmåleri: Symboler är fascinerande. Jag har gått några kurser och fortsätter att förkovra mig ämnet. Har haft min första kurs i symbolmåleri som är ett fascinerande reskap för insikt och psykologisk utveckling. Askungen fick sitt namn för att hon fick gnugga och gno vid spisen hela dagar men aska i sig symboliserar också rening.

Kunskap om mig som inte många vet om: Jag är handtyderska. Det är otroligt populärt.  Med hjälp av handform, fingrar, linjer, hudens kvalitet, färg och tecken, kan jag se din personlighet, dina talanger, svårigheter och i viss mån hälsa.

Läser helst: Böcker som får mig att känna, att stanna upp och tänka.

Läser helst inte: Deckare och kriminalberättelser.

En bra bok ska innehålla: Bra gestaltningar.

Favoritbok:  Det skiftar, men jag har nog präglats mycket av Charles Dickens, Mark Twain,  Harriet Beecher Stowe och  Frances Hodgson Burnett.

Favoritförfattare: Bland annat Stephen King och Charles Dickens.

Finner inspiration från: Musik och naturen.

Favoritfilm: Svårt att välja men jag tycker till exempel om Warlock och Sagan om ringen.

Inbunden eller pocket: Det spelar ingen roll. Bara innehållet är bra.

Om jag vore en kaka skulle jag vara: En morotskaka.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.