Erica Engdahl

1654352_1398403577089235_1574443917_n

Läser helst: Jag läser helst böcker som har unga vuxna som målgrupp har jag sakta men säkert kunnat konstatera. Böcker med välbeskrivna, spännande, trovärdiga karaktärer går hem hos mig så pass mycket att berättelsen kan ses som sekundär om karaktärerna är tillräckligt intressanta. Jag läser också väldigt gärna min poesi på scen; jag är aktiv estradpoet sedan många år tillbaka.

Läser helst inte: Twilight, Hunger Games och liknande håller jag mig långt borta från. Jag avskyr skräck i alla former och brukar finna deckare tråkiga. Har boken inte minst ett element jag känner igen mig i; någon karaktär, känslor, miljöer eller situationer så tröttnar jag snabbt.

En bra bok ska innehålla: Som tidigare nämnt är intressanta karaktärer det viktigaste för mig i en bra bok. En hel karaktär, en karaktär som är trovärdig och som får uppleva olika slags situationer och har något som gör denne “konstig”. Exempel på karaktärer jag tycker om att läsa om är Quentin Jacobson och Margo Roth Spiegelman i Paper Towns såväl som Tiny Cooper i Will Grayson, Will Grayson.

Favoritbok: Just nu är min favoritbok Paper Towns av John Green men det är olika beroende på vilken vecka det är.

Favoritförfattare: Bland andra John Green, J K Rowling och Stephen Fry.
Finner inspiration från: Fantastiska låtars texter
Favoritfilm: Just nu är min favoritfilm den oerhörda Cobain: Montage of Heck som är en dokumentär om Kurt Cobain men vilken favoritfilm jag har är också olika beroende på vilken vecka det är och ibland beroende på vilken dag det är.
Inbunden eller pocket: Pocket
Om jag vore en kaka skulle jag vara: En kladdkaka

Facebook: Erica Engdahl, estradpoet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.