Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon

17202258Titel: Hundar, hus och hjärtats längtan
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Forum
Inlägget är skrivet av Erica Engdahl

Efter att jag läst Ensamma hjärtan och hemlösa hundar ville jag läsa mer av Lucy Dillon. Det är mysig läsning det här, livsbejakande även om det ofta handlar om sorg på ett eller annat vis. Hundar, hus och hjärtats längtan utspelar sig i Longhampton, en fiktiv by i England som också är scenen för Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, och berättelsen handlar om Juliet som 31 år gammal just förlorat sin man Ben som dött i hjärtattack. I början av berättelsen isolerar hon sig hemma i soffan med hunden Minton som sitt enda sällskap. Juliets mamma Diane lyckas locka ut Juliet på hundpromenader, först “bara” med Minton och Dianes hund Coco och sedan gradvis med fler och fler av grannskapets hundar. Berättelsen i Hundar, hus och hjärtats längtan handlar om Juliets sätt att hantera sorgen och ta små steg på vägen tillbaka och den handlar också om hur livet ter sig för Juliets syster Louise med familj och för deras föräldrar Diane och Eric. Människor kommer in i deras liv och lämnar det, deras band stärks och försvagas.

Det här är en varm och mänsklig berättelse som utspelar sig i mysiga miljöer, karaktärerna känns realistiska och jag känner med dem. Det är mysig läsning med kontentan att det sista som lämnar människan är hoppet, och att det alltid går att ta sig igenom de svåraste, hemskaste saker. Jag blir hoppfull av sådan här läsning och vill bara läsa mer Lucy Dillon när Hundar, hus och hjärtats längtan är utläst. Jag ger Hundar, hus och hjärtats längtan 10 kakor av 10 och rekommenderar den till alla läsare som behöver en dos hopp och livsglädje och en känsla av att allting inte är kört.

Lucy Dillon är en brittisk författare och hundälskare. Hon har skrivit 5 böcker som alla utspelar sig i fiktiva Longhampton som ser ut litegrann som orten Dillon bor i, Herefordshire. Förutom Hundar, hus och hjärtats längtan, eller Walking Back to Happiness som originaltiteln lyder, har hon också skrivit bland annat A Hundred Pieces of Me och The Secret of Happy Ever After.

Annons
Detta inlägg publicerades i Engelska titlar, Erica Engdahl, Feel good, Hem, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.