Alvhilda – Lidandet av Pernilla Lindgren

Titel Alvhilda – Lidandet
Författare: Pernilla Lindgren
Förlag: Andra Världar
Vid pennan: Nathalie Sjögren

Det här är den andra delen av tre om Alvhilda. I första boken får man följa Alvhilda själv då hon går från en känslokall människa till något övernaturligt som åtrås av alla. I del två får man se allt från hennes pojkvän Stephens sida.

Bok nr två sträcker sig över en längre period än ettan och här får man dels en del förklaringar till saker och ting som man inte förstod i den förra boken. Alvhilda – Lidandet berättar om Stephens uppväxt tillsammans med Alvhilda, deras liv tillsammans och deras resa till Sverige där allt förändras, men den fortsätter även efter att första boken tar slut. Även om en del frågetecken rätas ut dyker det upp nya som leder till att man vill läsa den tredje boken.

Jag gillar bakgrundshistorien som varvas mellan kapitlen som korta återblickar. Sakta får man mer förståelse till Alvhilda och hennes relation med Stephen. Det är också intressant att få läsa om samma händelse men ur ett helt annat perspektiv och upptäcka nya saker och skeenden.

Dock blir den sista delen av boken inte lika intesiv som första delen. Utan att avslöja för mycket  blir det en annan ton, en annan typ av berättelse när berättelsen tar vid där den första boken slutade. Personligen gillar jag första delen av boken mer då den både hänger ihop med förra boken och har samma typ av språk och intensivitet. Den andra delen är enklare, lite tristare. Man förstår inte riktigt varför det blir på det viset, varför det handlar så mycket om hur Stephen tar sig vidare i livet och att allt är så sockersött – tills man läser allra sista stycket i boken. Då faller allt på plats.

Har du läst Alvhilda – Uppvaknandet ska du definitivt läsa den här boken. Då första boken är snäppet bättre rekommenderar jag ändå Lidandet och jag ser fram emot den sista boken. Alvhilda – Lidandet får sju kakor av tio.

Annons

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Detta inlägg publicerades i Fantasy och science fiction, Nathalie Sjögren och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.