Attentaten i Gallus av Eva Holmquist

image

Titel: Attentaten i Gallus
Författare: Eva Holmquist
Förlag: Ordspira
Vid pennan: Nathalie Sjögren
Recensionsex

Baksidestext: ”Matilda råkar drömförflytta sig till en värld där människorna lever som slavar åt ett bevingat folk som kallar sig gallus. Där måste kapten Fidesko i Gallus Flygvapen ta reda på vad som hänt med de slavar som försvunnit. Samtidigt får rövarpojken Sticke i uppdrag att spionera på slavarnas motståndsrörelse. Konflikten mellan människorna och gallus förvärras snabbt medan Matilda kämpar för att lyckas ta sig hem. Under tiden försvinner fler människor och det blir alltmer uppenbart att allt inte är som det först verkade.”

I en värld som till en början verkar lik vår egen vaknar Matilda upp i en annan kvinnas kropp. Utan att förstå vem hon nu är och hur hon har hamnat där dras hon in i ett liv där människor är slavar och styrs av ett fågelfolk. Dessutom förflyttar sig slavarna med hjälp av tankekraft, vilket leder till att Matilda direkt hamnar i trubbel då hon inte vet hur man gör.

Samtidigt försvinner det människor, hela familjer och t.o.m. hela hus bland människornas bosättningar. Något som får både fågeln kapten Fidesko och rövarpojken Sticke att undersöka saken närmare.

Ju mer man läser desto mer upptäcker man fler saker om den värld som Matilda har hamnat i. Saker är definitivt inte så enkelt som de kanske först verkar. Språket är rakt och bra, och genom de olika karaktärerna förs historien vidare. Beskrivningarna är sparsamma, men händelserna är spännande och det är de som lyfter berättelsen. När man tror att man förstår hur det hela ligger till dyker det upp en ny tvist som gör det ännu mera spännande.

Det här är en bra ungdomsbok för dem som vill ha äventyr, spänning och lite utöver det vanliga. Eva Holmquist har byggt upp en intressant värld som jag tror vi kommer att få se mer av.

Attentaten i Gallus får sju kakor av tio.

Annonser

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Attentaten i Gallus av Eva Holmquist

  1. Ping: Bra ungdomsbok för dem som vill ha äventyr, spänning och lite utöver det vanliga | Eva Holmquist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s