Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry

Den lille prinsenTitel: Den lille prinsen
Författare: Antoine de Saint-Exupéry
Förlag: Modernista

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Den lille prinsen är en eftertänksam sagobok som gavs ut för första gången 1943. Sedan dess har den tryckts i miljoner exemplar på mängder av språk. Det är en mycket uppskattad klassiker och jag tycker att den även har den vuxna läsaren mycket att ge. Författaren Antoine de Saint-Exupéry var en fransk allkonstnär och pilot som levde i början av nittonhundratalet.

Bokens huvudperson får motorstopp i Saharas öken och försöker att laga sitt flygplan. Det går inte så bra, men sedan kommer den lille prinsen och finner honom där. De blir vänner och den lille prinsen lär piloten mycket om livet med sina filosofiska tankar.

Pojken visar sig komma från en mycket liten planet. Där brukar han sota sina vulkaner, ta hand om sin ros och titta på solnedgångar. Men han tycker sig behöva se andra saker och färder till andra planeter har lett honom till just jorden. Där tämjer han en räv, ser många rosor och pratar med en orm. Att pojken är lillgammal och mycket klok är ett understatement.

Den här boken håller bra mot tidens tand och rekommenderas till både små och stora barn. Den är för avancerad för de allra minsta och slutar sorgligt, fast ändå fint. Om man vill filosofera tillsammans med sitt barn och fundera över livet och döden så är den perfekt. Människor kan te sig mycket konstiga om man kommer från en annan planet. Boken får tio av tio kakor.

Annonser
Det här inlägget postades i Barnböcker, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s