Quick and Tasty – Enkelt att laga, gott att äta

quick-and-tasty-enkelt-att-laga-gott-att-ataTitel: Quick and Tasty – Enkelt att laga, gott att äta
Författare: Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid
Förlag: Ordalaget 

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Det här är en kokbok som är fylld av enkla recept och några lite svårare. Rätt många saker är vegetariska och en del rätter roliga, kanske ovanliga. Den är fylld av fina bilder och gjorde mig inspirerad att laga rätter jag aldrig gjort förut.

I boken är recepten indelade i sex olika kategorier: ”Quick”, ”Easy”, ”Tasty”, ”Healthy”, ”Creative” och ”… and Fun”. Det finns flera saker som jag ska prova senare som olika smoothies, kycklingwraps, champinjoncrêpes, kryddig korma och quesadillas.

mackorJag bjöd vänner på middag och de fick vara försökskaniner och smaka av det jag lagat. Jag gjorde trerätters, med potatis- och purjolökssoppa med grillade päronmackor till förrätt, pasta till varmrätt och cornflakestoppar och lollipopcorn till efterrätt.

Det blev gott allting. Smeten på päronmackorna är grädde blandat med cream cheese med tabasco, vitlök och blogg 1paprikapulver. Den lades på surdegsbrödet uppepå päronskivorna och sedan in i ugnen. Potatis och purjolök kokades i vatten med en buljongtärning och lite annat. Pastan kokades färsk och blandades sedan med stekta grönsaker och andra smaksättare.

Lollipopcorn gjordes genom att smälta marshmallows i en kastrull och sedan hälla i färdigpoppade popcorn i. Sedan fick det stelna också. Det var gott när de var färska, cornflakes (2)så gör dem samma dag som du ska servera dem. Efter några dagar blev de sega och inte så roliga.

Cornflakestopparna som gjordes med choklad och honung i gjorde störst succé. Man smälter ingredienserna i en kastrull och sedan låter man det stelna i kylskåpet. Det blev supergott.

Boken är snygg och ser påkostad ut och kan vara en bra julklapp såhär i års, särskilt till en yngre person som kanske inte är helt hemma i köket. Jag tänker att om man inte är så duktig på att laga mat, så är recepten enkla men ändå inspirerande och slutresultatet blir bra utan att man behöver vara en superkock. Boken får nio mumsiga kakor. Den innehåller som sagt många fina bilder och ingen julmat, vilket kanske kan vara skönt när helgerna är över …

Annonser
Det här inlägget postades i Hem, Mat, bak och dryck, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s