En droppe i rymden av Lisa Rodebrand

En droppe i rymdenTitel: En droppe i rymden
Författare: Lisa Rodebrand
Förlag: Fantasiförlaget

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Det här är en science fictionbok som är skriven av Lisa Rodebrand, som också är en av bloggarna här på Bookiecookiez. Jag har följt Lisas skrivande länge och det har varit roligt. Boken är en ungdomsbok och en fortsättning på Revolt, som jag tidigare har skrivit om här. En droppe i rymden är således den andra boken i en serie, Lisa är lite hemlighetsfull om hur det kommer att fortsätta.

I Revolt utspelade sig handlingen på jorden där kolonisten Caroline mötte jordbon André. Utan att avslöja för mycket så befinner de sig i den här boken mestadels på planeten Kyofanis, där vi istället får följa den unga rekryten Dito. Han vill egentligen inte alls bli soldat och när han träffar de två andra ungdomarna så anar han visserligen ugglor i mossen men kastar sig intresserat in i händelseutvecklingen.

Det är fint skissade karaktärer trots att det är så unga personer det handlar om, men de agerar inte helt logiskt enligt min mening. Men de är äventyrliga och frihetstörstande i alla fall – så att det räcker till och blir över. Men Ditos kärlek till en udda syster och rädsla för män med makt känns äkta.

Miljöbeskrivningarna är målande och klykonerna något mer mänskliga än de tedde sig i Revolt. Men ozriiterna som vi får lära känna i den här boken är verkligen intressanta varelser. Går det att med telepatera med andra människor med hjälp av dem eller är det en illusion? Och varför är de så rädda för vatten?

Bokens titel En droppe i rymden handlar om den kamp om vatten mellan världar som kan komma att uppstå i framtiden. Vem härskar över jordens blå guld och därmed framtiden för de på Kyofanis? Kan det vara så att de olagliga som bor på månen Vena kan komma att spela en roll för dem alla?

Boken passar ungdomar i alla åldrar och jag ser fram emot fler böcker i serien. Vill du se bokvideotrailern så klicka här!

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker skrivna av Cookiez, Fantasy och science fiction, Lisa Rodebrand, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner, Ungdom. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.