Mörkrets demoner av Kai Garcia

morkrets-demoner-bok-1-ondskan-vaknarKennedy lever med sin mamma och är som vilken tonåring som helst – tillsden dag då allt ställs på ända. Nör hon en kväll kommer hem finner hon sin mamma död. Strax därefter stöter hon på två tvillingbröder som drar in henne i en värld av andar och demoner. Kennedy inser att hon måste hjälpa till om hon ska kunna stoppa den varelse som dödade hennes mamma.

Samtidigt känner hon en dragning till båda bröderna, fast på olika sätt. Hon slits mellan sina känslor och att hitta sin plats i den för henne nya värld. En actionfylld jakt följer där de stöter på olika övernaturliga väsen och läsaren får tillsammans med Kennedy lära sig hur allting förhåller sig till varandra.

Detta är en spännande tonårsbok men funkar lika bra för vuxna. Speciellt om man gillar det övernaturliga. Själv skulle jag viljat ha mer skräck överlag, men den tar sig i slutet. Det är en snygg blandning av spänning och romantik vilket gör att man inte vet hur det ska sluta. Språket är enkelt och raktfram men samtidigt målande.

Dessutom är den perfekt för alla Buffy- och Supernaturalfans där ute. I tackordet efteråt nämner författaren själv att hon gillar Buffy. Dessutom heter tvillingarna Luke och Jared Lockhart. Alla ni som ser serien Superntural ler åt detta. Det finns många likheter mellan boken och de två tv-serierna men det gör inte boken sämre. Om man vill kan man se den som en fan-fiction, men den fungerar lika bra som en vanlig spänningsroman.

Mörkrets demoner får åtta kakor av tio.

Annons

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Detta inlägg publicerades i Fantasy och science fiction, Nathalie Sjögren, Ungdom, YA (young adults) och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.