Kvinnan i svart av Susan Hill

image

Vid pennan: Nathalie Sjögren

Under en höstlig kväll bestämmer sig en familj att berätta spökhistorier för varandra. Alla bidrar utom pappan i familjen, som drar sig undan. Han menar att det han en gång varit med om är för otäckt att berätta, ens att tänka på. Till slut får de andra honom ändå att berätta om Kvinnan i svart, som han mötte en gång i sin ungdom.

Som ung advokat får han i uppgift att ordna alla papper efter en avliden klient. Han åker ut till en avlägsen by där han varnas att besöka den avlidne klientes hus, då det sägs spöka där. Han trotsar varningarna och beger sig iväg.

För att komma till huset måste man passera ett område som tidsvis blir översvämmat av tidsvattnet. Det gör att han ibland blir fast i det ödsliga huset, där det börjar hända otäcka saker.

Sakta men säkert blir stämningen mer otäck och vissa gånger kryper det verkligen under skinnet på en. Vill man ha en bra spökhistoria ska man läsa den här boken. Kvinnan i svart är en kuslig karaktär som man inte riktigt vet vad hon vill. Det är just det som gör det hela otäckt.

Tyvärr blir slutet en besvikelse. Utan att avslöja alltför mycket håller boken läsaren spänd ända till avslutningen. Författaren knyter inte ihop det hela lika väl som jag hade hoppats på, men den är ändå otäck.

Kvinnan i svart får sju kakor av tio.

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Det här inlägget postades i Nathalie Sjögren, Skräck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.