Morsning och goodbye

HärenstamTitel: Morsning och goodbye

Författare : Magnus Härenstam, Petter Karlsson

Inlägget skrivet av Uffe Frisell

Magnus Härenstam avled 13 juni, 2015

Estradören, komikern, skådespelaren med mera lämnade många arv efter sig och ett av dom är biografin Morsning och Goodbye.

Här berättar han, med hjälp av pappans dagbok, om uppväxten och de tidiga åren i sitt liv. Men så snart han har fått upp farten och bjudit in oss på sin resa genom livet, kastas vi mellan scenen och privatlivet, en tillbakablick på ungdomsår och anekdoter om båtresor, fester och mycket annat. Det här är en generös bok, detaljrik och underhållande. Men Magnus Härenstam hukar inte heller för att berätta om såväl otrohetsaffärer som potensproblem.

Magnus Härenstam berättar om Eva Remaeus som deltog i Fem myror är fler än fyra elefanter, han berättar om sin vänskap med Lasse Berghagen och naturligtvis ägnas en hel del åt hans parhäst, Brasse Brännström.

Magnus Härenstam var en man som uppskattade det goda i livet. Han berättar om storslagna fester, upptåg och bus. I hans biografi finns även en hel del historier från sjön, då han var en hängiven båtmänniska.

Jag blir glad av att läsa den här boken. Det framstår, tycker jag, som att han älskade sitt jobb och det goda livet utanför scenen. Han verkade inte försitta en chans till glädje eller fest. Men som vilken annan människa som helst, kantades hans liv också av nederlag och förluster.

Trots att jag, och många med mig, tycker att han rycktes bort alldeles för tidigt, så gissar jag att han ändå kände att han verkligen levde innan han dog.

Så det kan inte bli annat än tio kakor upp till den himmel som Magnus Härenstam inte trodde på.

Tack för din biografi Magnus och tag för alla år av skratt och underhållning. Du har lämnat ett storslaget arv efter dig.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Biografier, Hem, Recensioner, Uffe Frisell. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.