Gone Girl av Gillian Flynn

gone-girl

Titel: Gone Girl

Författare: Gillian Flynn

Förlag: Pocketförlaget

Inlägg skrivet av Andreas Önnebring.

Amy är en tjej från New York. Nick är från Missouri. De har varit gifta i fem år, och nyligen återvänt till en småstad i Missouri efter flera år i NY. Efter något år där försvinner Amy, och Nick blir misstänkt för mord. Det finns spår av slagsmål i huset, och ingen vet var Amy finns. Mer än läsaren av boken Gone Girl.

Amy och Nick får vartannat kapitel, med rubriker som ”borta fyra dagar” och så, men i otakt — Amys berättelse är längre bakåt för att bevara spänningen. Massor av hemligheter avslöjas efterhand, och det finns flera oväntade vändningar. Man får insikt i deras personligheter, både via beskrivning av händelser och dialog, men mest via deras tankar och planer. Även Nicks syster och bådas föräldrar är ganska speciella personer. Och eftersom det är USA så spelar det ju stor roll vad som sägs i media, inför eventuella rättegångar med jury. Det ser ganska illa ut för Nick ett tag.

Boken har sålt mer än 8 miljoner exemplar, och har legat högt på topplistor. Jag tyckte att den var ganska bra, och ger den 7 av 10 cookiez i betyg.

Annonser
Det här inlägget postades i Andreas Önnebring, Deckare och thrillers, Hem och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s