Skogsblod av Ylva Lee Lindell

image

Titel: Skogsblod
Författare: Ylva Lee Lindell
Förlag: Mörkersdottir
Vid pennan: Nathalie Sjögren

Det här är fortsättningen på Eldbunden, berättelsen om Mindra och hur hon upptäcker att hon är en eldnymf. Första boken i triologin är en kärlekshistoria och triangeldrama med inslag av magiska krafter. Den här boken är mycket mörkare. Nu knakar det i fogarna mellan Mindra och den man hon älskar, Delhad. Frustrerad och ilsken ger hon sig iväg utan att tala om vart – att leta upp sin familj. Vad hon inte vet är att hon beger sig till det farligaste stället för sådana som hon.

I den första boken får man lära sig, genom Mindra, hur den andra världen fungerar. Den värld där nymfer, skiftare och änglar existerar. I bok nummer två ligger det något mer dunkelt över allting. Boken börjar med att någon ligger fastbunden i en mörk källare utan chans till överlevnad. Detta varvas med Mindras letande av sin familj och de nya bekantskaper hon stöter på i sitt sökande.

Världen kring änglar, nymfer och skiftare är större än vad man syntes i förra boken och fler karaktärer kommer fram, vilket är bra. Man följer nu inte bara Mindra utan även en hel del andra och man undra lite hur allt hänger ihop, men ju mer man läser desto mer tätnar det. Och desto otäckare blir det.

Saker och ting är inte vad man först tror att det är. Som läsare blev jag överraskad flera gånger och Ylva Lee Lindell har byggt upp en spännande värld som vi vanliga människor inte ser. Mitt ibland oss lever det andra varelser och de pågår ett krig mellan olika varelser. Ett blodigt och otäckt krig där man inte vet utgången. Vem ska man lita på?

Precis som i förra boken blandas olika berättarperspektiv. Mindra berättar i jag-form medan de andra berättas i tredje persons perspektiv. Det gör att man hejar mest på Mindra och känner mest med henne. De andras historia är spännande men jag kan inte låta bli att undra hur det kommer att kopplas ihop med Mindras historia. Man får reda på mycket mer än Mindra i den här boken och det gör också historien mörkare. Allting är inte så enkelt som man kanske hade kunnat trott i första boken.

En sak som dock drar ner läsupplevelsen är utformningen av texten. Bokstäverna sitter ofta så tätt ihop att det blir svårt att läsa. Vissa partier är i kursiv stil och då blir det lättare att läsa.

Skogsblod är en bra och spännande forstsättning i triologin om Mindra och hennes värld. Den får sju kakor av tio.

Annonser

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Det här inlägget postades i Fantasy och science fiction, Nathalie Sjögren, YA (young adults). Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s