Mannerskiölds herrgård av Oskar Källner

Mannerskiölds herrgårdTitel: Mannerskiölds herrgård
Författare: Oskar Källner
Förlag: Fafner förlag

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Det här är en novell, som är en e-singel, utgiven på Oskar Källners egna förlag Fafner. Oskar har gett ut flera böcker och noveller själv och rör sig i det fantastiska, det udda och äventyrslystna. Just den här novellen är skräckfylld och utspelar sig i ett Lovecraft-inspirerat universum där ofattbar ondska härskar.

Novellen handlar om en äldre kvinna som säljer spökturer på en fin gammal herrgård. Och det visar sig vara riktiga spökturer, inget fånigt trams. Här får man möta riktiga monster och vara tacksam ifall man överlever.

Berättarjaget är ett intressant möte för mig som läsare, hon har inga skrupler och hon verkar rätt less på mänskligheten. Men när man har med monster att göra så blir ens vardag rätt oberäknelig. Kvinnan har uppenbarligen slöat till lite och inte insett att några av hennes besökare faktiskt är arvingar till Herr Mannerskiöld själv. Och den unga kvinnan Alex har andra uppfattningar om hur verksamheten ska bedrivas.

Den här novellen är fylld av blod och tentakler, mörka slemmiga rum och får mig att bli både äcklad och fundersam. För det går inte att helt ogilla huvudpersonen som är livstrött men ändå rätt vidrig. Novellen får därför åtta slippriga och hala kakor.

Det här inlägget postades i E-böcker, Fantasy och science fiction, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner, Skräck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.