Good Omens av Neil Gaiman and Terry Pratchett

Titel: Good Omens – The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch
Författare: Neil Gaiman och Terry Pratchett
Radio: BBC Radio 4

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Här kommer ett tips om ett radioprogram, eller snarare en bearbetning av boken för att passa mediet (på engelska). Radioversionen går att lyssna på här hos BBC Radio 4 – och är uppdelat i sex avsnitt som är cirka 30 minuter långa. Passa på, för det går bara att lyssna på gratis i 28 dagar till. Det har sänts där förut, men sänds nu igen för att hedra författaren Sir Terry Pratchett, som gick bort för en månad sedan. Det är fint, tycker jag.

Good Omens är en rolig berättelse om en ängel och en demon som efter lång tid på jorden har blivit vänner och som trivs ganska bra bland människorna. Men slutet är nära, apokalypsen är planerad och Belsebub har bestämt sig för att hans son ska växa upp hos människorna. Ängeln och demonen vakar över sonen, men det visar sig vara svårt efter en förväxling vid födseln. Ängeln har däremot hjälp av en häxas protetior, ett gediget arbete av Agnes Nutter.

Adam, Satans son, växer upp som vilken pojke som helst, men får en helveteshund till hjälp. Den får det mindre skräckinjagande namnet Dog och gillar att jaga pinnar. När Adam fyller elva år ska världens öde avgöras. Ja, och hur ska det gå när de fyra hästmännen, apokalypsens ryttare Svälten, Kriget, Döden och i den här fallet Miljöförstöringen sammankallas?

Jag vet inte om man kan recensera ett radioprogram, men jag ger det hela nio små engelska mördegskakor för det väldigt brittiska intrycket. Varför inte lyssna på det hela under en lat eftermiddag i kombination med scones och afternoon tea?

Annonser
Det här inlägget postades i Engelska titlar, Fantasy och science fiction, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner, Vi tipsar!. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s