Vildsint e-xtra – en antologi

vildsint e-xtraTitel: Vildsint e-xtra
Författare: Antologi med 29 medverkande författare
Förlag: Kapitel 1 förlag

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Det här är en skräckfylld och vildsint, men kanske lite knepig, samling noveller av 29 olika författare – där en av dem är jag. Den kom ut i juni 2014, men jag kom på nu att jag inte hade skrivit om den här på bloggen. Min kärleksnovell handlar om My som är gift med Bo och kär i en annan man. En novell om att välja det kanske okonventionella.

Novellerna i denna e-bok är olika långa, den första jättekort och morbid. Flera av novellerna handlar om döden, hur den kommer till de olika karaktärerna på konstiga sätt, en del väljer att dö och några inte. Det handlar också om zombies och en till och med om en guidad tur till helvetet. Det finns också berättelser om förlorad kärlek, magi och en hel serie av texter om brutala sjukdomar, vansinne, krig, hämnd, brott och svek.

Det här är för det mesta alltså inte putslustig gulligull-läsning – utan ett boktips för den mer starkmagade. En del noveller slutar lyckligt, men de flesta kastar ut läsaren i bråddjupt mörker. De noveller som sticker ut mest och som jag tycker håller hög kvalitet och förtjänar ett särskilt erkännande är Kikaren av Lea ”Cherrywood” Albinsson och Strandad av Jens af Ekenstam Stenman – båda alstren är otippat fantasybetonade och originella och får en att tänka till.

Vildsint-serien är böcker som alla givits ut av eldsjälar på sajten www.kapitel1.se. Den första boken hette rätt och slätt Vildsint. Den gick så bra att den fick en uppföljare, Vildsint Skymning, som finns recenserad här på bloggen. Nästa fick namnet Vildsint gryning och den har jag skrivit om här (jag medverkar med en novell även i den). Vildsint e-xtra är den första e-boken i Vildsint-serien, därav namnet. Den finns att köpa på Bokon.

Annonser
Det här inlägget postades i Övrig skönlitteratur, Böcker skrivna av Cookiez, E-böcker, Hem, Novellsamling, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s