En man som heter Ove av Fredrik Backman

image

Titel: En man som heter Ove
Författare: Fredrik Backman

Vid pennan: Nathalie Sjögren

Baksidestext: Ove är 59 år. Han kör Saab. Trots att han avsattes som bostadsrättsföreningens ordförande för flera år sedan (i det som Ove själv bara minns som ”statskuppen”) är han fortfarande kvarterets vresige ordningsman.
   Men när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtvärmande historia om tilltuffsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer att förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Det är sällan jag har skrattat så mycket åt en bok som jag gjorde när jag läste boken Ove. Det är en dråplig igenkännande bok som varvar skratt med tårar. Sakta och säkert får man lära känna Ove och känner sympati med honom. Mam skrattar åt situationerna han hamnar i, hans syrliga kommentarer och blir så småningom arg på de saker han blir arg på.

Utan att avslöja för mycket är Ove en man som bara vill bli öämnad ifred, men ödet vill något annat. Han dras ofrivilligt in i sina grannars liv och får komma till deras undsättning flera gånger – något som sätter käpparii hjulet för hans egna planer. Allt eftersom lär sig Ove (och även läsaren) hur saker och ting ligger till och detblir en engagerad och spännande historia.

Boken blandar olika tempus på ett tydligt och bra sätt. Texten är enkel och rak på sak, vilken gör det desto mer effektfullt. Det går snabbt att läsa den och man vill gärna sträckläsa den för att veta hur det ska gå, samt att få sig ett skratt till.

En mycket trevlig och läsvärd bok. Den får nio kakor av tio.

Annons

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Detta inlägg publicerades i Feel good, Nathalie Sjögren och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En man som heter Ove av Fredrik Backman

  1. Lena skriver:

    En man som heter Ove är en av mina favoritböcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.