Det krävs tusen vackra ord av Rose Marie Bouw

Titel: Det krävs tusen vackra ord
Författare: Rose Marie Bouw
Förlag: Ordberoende
Vid pennan: Nathalie Sjögren

När Ulrika en dag ser att hon väger 143 kilo får hon nog. Hon vill inte leva längre, vill utplåna sin egen existens. Därför lämnar hon allt. Hon tar sin väskar och går rakt ut genom dörren, och lämnar sina tre pojkar.

I Det krävs tusen vackra ord får vi följa Ulrikas tankar kring sig själv och hur hon mår. Nutid varvas med dåtid och sakta läggs ett pussel till varför hon hamnade där. Samtidigt som hon tampas med sig själv och sin låga självkänsla händer det saker på hemmaplan som för alltid kommer att förändra hennes liv.

Det här en bok som verkligen griper tag i en. Språket är avskalat och korthugget men träffar ändå mitt i prick. Man känner verkligen med Ulrika och förstår vad hon går igenom. Miljöbeskrivningarna är få men det gör inget. Det här är berättelsen om Ulrika och det är utifrån hennes ögon man som läsare ser världen. Man lider med henne men även glädjs med henne. Hon genomgår en resa som är svår men stark. Man kan inte annat än att bli berörd.

Det krävs tusen vackra ord är en bok som får en att tänka till på hur man bemöter andra människor och hur andra mår. Boken går inte ohindrat förbi en utan som läsare får man sig en funderare långt efter att boken är slut. Det är en vacker, sorgsen men ändå positiv bok. Läs den.

Det krävs tusen vackra ord får åtta kakor av tio.

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Detta inlägg publicerades i Övrig skönlitteratur, Nathalie Sjögren och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det krävs tusen vackra ord av Rose Marie Bouw

  1. Pingback: Varför är trean så svår? | Rose Marie Bouw

  2. Pingback: Det krävs tusen vackra ord av Rose Marie Bouw | bookiecookiez

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.