Läsarna i Broken Wheels rekommenderar av Katarina Bivald

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Vid pennan: Nathalie Sjögren

Sara från Sverige och Amy från USA möts i deras gemensamma intresse av böcker. De börjar brevväxla och bestämmer att Sara ska åka och hälsa på Amy. Tyvärr hinner Amy dö och Sara hamnar i en liten stad där hon inte känner någon.

Här börjar boken Läsarna i Broken Wheels rekommenderar. En resa som Sara trodde skulle bli en trevlig semester med prat och diskussioner om hennes favoritämne böcker visar sig bli något helt annat. Men hon blir överraskad. Inte bara av sig själv, utan även av invånarna i den lilla staden Broken Wheel.

Det här är en härlig feel gook bok. Man lever med karaktärerna, tänker på dem även när man inte läser. Man skrattar och gråter med dem. Tempot är så där lagom som det ska vara i en feel good bok. Det händer lite små saker och förvecklingar uppstår. Sara kommer och förändrar livet på stadens invånare utan att riktigt haft det som avsikt från början.

Nackdelen med den här boken är att personbeskrivningarna är lite korta, speciellt i början när en karaktär dyker upp. I vanliga fall är jag inte förtjust i att man som läsare får veta vilken hårfärg och kläder etc en karaktär har på sig, för det brukar ändå inte stämma med min egen bild som jag målar upp. Men i Läsarna i Broken Wheel rekommenderar saknas det så pass att man kan missuppfatta åldern på en karaktär och det gör resten av läsningen lite rörig.

Som boknörd är detta en fröjd att läsa, bland annat därför att det pratas mycket om andra böcker i den här boken. Sara lever sitt luv efter andra böcker och karaktärer i dem. Hon jämför sitt liv med fiktiva personer och ser böckerna som sina bästa vänner. Kanske är böcker till och med bättre än människor? Det är en fråga hon får tampas med. Har man läst de böcker som Sara relaterar till och jämför med de människor hon möter blir det extra roligt.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en skön bok att sjunka ner i och bara njuta av. En bok jag rekommenderar och den får åtta kakor av tio.

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Det här inlägget postades i Chic lit, Nathalie Sjögren och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.