Skriv din bok och sälj den! av Dag Öhrlund

Skriv din bok och sälj den!Titel: Skriv din bok och sälj den! Tips och goda råd från en författare till dig som funderar på att skriva en bok och vill få den utgiven.
Författare: Dag Öhrlund
Förlag: Bra Böcker

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Dag Öhrlund har jag mött några gånger. Han är en produktiv författare som har medverkat i över 30 böcker och hans artiklar har publicerats i mer än 150 tidskrifter i 20 länder. Han har försörjt sig på sitt skrivande i 40 år som journalist och författare.

Dag har således en hel del kunskap att ösa ur när han ger sig in i att föröka förklara bokbranschen och kärleken till orden för den oinvigde. Men han gör det inte helt själv utan har byggt upp boken runt olika teman, där han intervjuar olika personer. Han intervjuar författare om att skriva, bokförläggare om hur man arbetar på förlagen och en coach och lektör och en egenutgivare. Han tar upp hur man kan tänka runt sina refuseringsbrev, beskriver hur en agent jobbar, och om författarens relation med press, bloggare, recensenter och bokhandlare.

Intressantaste intervjuoffren tyckte jag var författaren Elsie Johansson, agenten Joakim Hansson som äger Nordin Agency och förläggare Dorotea Bromberg, som äger Brombergs bokförlag. Men fler kända namn dyker upp, såsom Jan Guillou, Viveca Sten och Björn Hellberg.

Boken är lättläst och jag tycker att jag som läsare känner mig peppad att fortsätta drömma om mitt skrivande även om författaren radar upp många svårigheter. Förlagen får tio tusen manus varje år från debutanter och det är väldigt få som faktiskt kommer igenom nålsögat. Deprimerande få.  Men alla som drömmer om att bli författare sätter sig faktiskt inte ner och hamrar på tangenterna. Den här boken är till dig som faktiskt bestämt dig och som håller på att skicka in dina luntor för granskning där ute i det okända och som utsätter dig för branschens ibland hårda verklighet.  För dig tror jag att några av Dags råd verkligen kan få dig att undgå en del minor och slippa enkla nybörjarmisstag.

Dag Öhrlund har en grupp på Facebook som heter Författare på Facebook som är en rolig, peppande grupp för dig som tar ditt skrivande på allvar och vill veta mer om branschen och skrivandets konst.

Det här inlägget postades i Facklitteratur, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.