En kvinnas hjärta av Agneta Sjödin

En kvinnas hjärtaTitel: En kvinnas hjärta
Författare: Agneta Sjödin
Förlag: Månpocket

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Det här är Agneta Sjödins sjätte och senaste bok. Några av de tidigare böckerna finns recenserade här på bloggen: En av de tolv och Ett ljus i mörkret.

Den här romanen handlar om Maria, som också var huvudperson i boken En kvinnas resa. Det vill säga att det här en fristående fortsättning på den. I den första boken om Maria, där hon tappat bort sig själv, kämpar hon med dåligt självförtroende och får rådet att vandra El Camino – en pilgrimsled i Spanien – för att fundera över livet. Hon kommer hem starkare och klokare.

I den här boken har en tuff och uppslitande kärleksrelation som tagit slut åter fått Maria ur balans. Hon funderar över varför hon igen och igen får ett brustet hjärta, varför hon låter sig själv bli sårad, varför hon litar på män som gör henne illa. Och åter igen träffar hon den kända, kloka vägvisaren som tycker att hon borde ge sig ut på en ny resa.

Den här gången bär det av till New York, där Maria ska se alla hon möter som sina läromästare och att hon ska följa tecknen hon ser. Tecken från universum som åter kan leda henne rätt i livet. Hon ska också skriva ner sina tankar i en anteckningsbok. Maria är lite osäker på om hon verkligen ska ut och resa i sitt sköra tillstånd, men ödet verkar ordna så att hon får låna en fin liten lägenhet av en fotograf som ska vara någon annanstans i tre månader.

Redan på planet möter Maria sin första vägvisare, Sonya, som tycker att Maria ska skriva ner en lista på allt hon tycker att en drömman ska ha, en önskelista om allt från egenskaper till utseende. Hon tycker, liksom Marias kära vänner, att Maria inte borde nöja sig med lite vad som helst utan först bygga upp ett bra självförtroende och inse sitt eget värde. Då först är hon mogen att möta mannen som kan bli hennes själsfrände, hans som älskar henne precis som hon är. I New York möter hon sedan fler människor som blir viktiga i hennes liv.

Det här är lättläst, mysputtrig läsning med en underton av allvar. Med ett enkelt språk får författaren läsaren att fundera över hur vi kämpar med dåligt självförtroende, hur vi undviker att bli bittra när vi blir svikna och hur man håller sitt hjärta öppet och vågar tro på framtiden. Hur väljer man bort dåliga relationer, lyssnar på sin inre röst och har en sorts tillit till universum? Den fina skildringen av en hjärtekrossad Maria som vänder sig inåt och hittar tillbaka till sig själv får åtta tankfulla kakor.

Det här inlägget postades i Övrig skönlitteratur, Chic lit, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En kvinnas hjärta av Agneta Sjödin

  1. Lena skriver:

    Denna har jag tänkt att läsa framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.