Ny bok av Arne Dahl släpps inom kort

Jag, Catrine Tollström, är nyss hemkommen efter att ha lyssnat till författarprat av Jan Arnald (Arne Dahl). Antecknade följande hårdfakta: Författaren, som är född -63, har skrivit 23 böcker i sina båda namn. Efter 3 refuserade manus kom den första romanen ut -90, men det är som deckarförfattare och under pseudonym han senare nått sin stora läsekrets. Serien om A-gruppen omfattar 10 böcker som alla skildrar samtiden genom olika typer av brott. Därefter har ytterligare 4 böcker skrivits med samma romanfigurer i ett nytt sammanhang och med lekar i titlarna: Viskleken, Hela havet stormar, Blindbock och nu Sista paret ut som släpps om några dagar.

Den nya boken, som är den sista i Dahls Opcop-svit, är fristående och fortsätter på temat global brottslighet. Vi som lärt känna författarens romanfigurer och uppskattar intelligent underhållning får förstås inte missa den.

Jag tyckte att Jan Arnald gav ett sympatiskt intryck. Framförallt var det intressant att höra honom beskriva tankarna bakom sina böcker. Han kunde även ha nämnt att han är helt galet kritikerrosad, att hans böcker blivit översatta till över 25 språk och att han belönats med flera prestigefyllda priser. Men det gjorde han inte.

Jan ArnaldNamnlös

 

 

 

 

 

 

/Catrine Tollström

Det här inlägget postades i Catrine Tollström, Hem, Uncategorized, Vi tipsar! och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.