Alvhilda uppvaknandet av Pernilla Lindgren

Titel: Alvhilda uppvaknandet
Författare: Pernilla Lindgren
Förlag: Idus
Vid pennan: Nathalie Sjögren.

Baksidestext: Allie är en rak och känslohämmad amerikanska. Att tro på något som det inte finns vetenskapligt belägg för är för henne korkat, något hon inte är sen att förklara för omgivningen. Hon har dessutom alltid sett sitt eget intellekt som oklanderligt. Men när hon reser till Sverige möter hon ett förflutet som trotsar hela hennes världsbild. Den ende som sitter på svaren är den mystiske mannen som hemsöker hennes drömmar och får henne att ifrågasätta sitt förstånd. Gränserna mellan dröm och verklighet suddas ut.Vad ska hon tro på – och vem är Alvhilda?

Allie är inte den hon tror. Hon lever i USA, bor tillsammans med sin pojkvän Steven och försöker leva ett vanligt liv, trots att hon inte har något känsloliv. På något sätt har hon inte förmågan att känna men något i hennes liv ändrar detta. Det börjar med en resa till Sverige och redan på planet dit börjar saker hända med och omkring Allie. Dels börjar hon få känslor och dels dyker det upp en mystisk, snygg främling som hon inte riktigt vet om han är verklig eller bara en dröm.

Vad Allie inte vet, eller snarare har glömt, är att hon är mer än bara en vanlig människa. I själva verket är hon inte en människa. I Alvhilda uppvaknandet gör Allie just ett uppvaknande och som läsaren tas man med på en resa i erotikens och spänningens värld. Allie upptäcker saker om sig själv och vad hon kan göra med sin omgivning. Det är en urban legend historia.

Jag har haft möjlighet att läsa några stycken ur Alvhilda och de två efterföljarna (Steven och Ragnvald) redan innan den blev publicerad och den här boken har jag längtat efter att äntligen få läsa i sin helhet. De bitar jag hade läst påminde mig om Anne Rice och jag var nyfiken på om resten av boken också gjorde det.

Svaret är både ja och nej. Det finns mycket som påminner om Anne Rice, vilket är bra, men det finns även mycket som är författarens egen röst och det är också bra. Texten är väl bearbetad och språket flyter på bra. Historien är intressant och man vill hela tiden veta hur det ska gå. Det övernaturliga kommer smygande på och uppvaknandet är inte bara för Allie utan även för läsaren.

Den bakomliggande historien är intressant och utan att avslöja för mycket får läsaren dyka ner bland svensk mytologi.

Jag ser verkligen fram emot att få läsa del två och del tre, för att få svar på mina frågor och för att njuta av Lindgrens författarskap. Lägg Pernilla Lindgren på minnet.

Alvhilda får nio cookiez av tio. Det är en urban fantasy du inte får missa.

Annons

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Detta inlägg publicerades i Fantasy och science fiction, Nathalie Sjögren och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alvhilda uppvaknandet av Pernilla Lindgren

  1. Pingback: Recension av Alvhilda | Trollkonst i ullskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.