Kleptomania av Kristina Hård

KleptomaniaTitel: Kleptomania. Arvet efter Kaiser.
Författare: Kristina Hård
Förlag: Styxx Fantasy

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Det här är en häftig fantasybok om troll i en sorts parallell nutid. Den handlar om Ingra Varg som jobbar hos Skattemyndigheten. Hon kommer till Kaisertorn för att reda ut vad som verkar falskt i Linus Kaisers ekonomi – hans luftskeppsimperium verkar ha tillgångar som ingen vet var de kommer ifrån.

Men Linus Kaiser är döende och börjar berätta saker för Ingra som verkar rätt svåra att tro på. Om en stor guldskatt i botten av ett berg, vakad över av hemska troll. Om hur han och två andra var de enda överlevande i en hemsk tågolycka med inlandsbanan, djupt inne i de mörka skogarna. Och om hur han byggde luftskeppet Kleptomania som nu hänger inne i Kaisertorns skyskrapa, i den stora glaskroppen. Ingra kanske är tveksam till hela historien, men finansministern Erik Skog som nästlat sig in i hennes familj och tagit reda på saker om henne är inte alls lika skeptisk. Han vill att hon ska spionera på Linus Kaiser och kräver att få veta allt.

Kristina Hård är en duktig skribent. Hon har tidigare skrivit två böcker. Den första heter Alba (som finns recenserad på bloggen här) och den andra heter Himalayabreven. Hon undervisar bland annat i fantasy och science fiction på Författarhögskolan i Lund. Vi har träffats ett antal gånger och jag fick äran att åka med ut till Vaxholm, där det fiktiva Kaisertorn i boken står och se om vi hittade några troll. Vi kontrollerade också var den fiktiva tunnelbanestationen finns och jag tycker att det blev väldigt roligt att läsa boken nu när jag vet hur det ser ut där. Jag är också med i författartacket i boken – jag känner mig ofantligt hedrad.

Det här är den första boken i en trilogi och jag är nyfiken på hur det ska gå för Ingra. Även två andra karaktärer lämnar mig inte ifred, de är bokstavligen borttappade hos trollen. Och ett och annat väsen vill man gärna veta mer om … Författaren har inte lämnat någon förhandsinformation, så jag får precis som alla andra vackert vänta tills fortsättningarna kommer ut i bokhyllorna.

Annons
Detta inlägg publicerades i Fantasy och science fiction, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner, Skräck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.