Eldbunden av Ylva Lee Lindell

image
Titel: Eldbunden
Författare: Ylva Lee Lindell
Förlag: Mörkersdottir förlag
Vid pennan: Nathalie Sjögren

Mindra är ingen vanlig tjej. Hon vet inte själv hur, men hon är orsaken till att flera eldsvådor har brutit ut. När hon kommer till internatskolan S:t Mikas tror hon att det bara ett nytt hem som alla de andra ställen hon har bott på. Men allt förändras i stunden då hon möter Bastian.

När Mindra är med Bastian börjar hon långsamt upptäcka att hon inte är som alla andra. Hon har speciella förmågor, vilket även Bastian har, fast på ett annat sätt. Kärlek spirar mellan dem två, men någon hotar att skilja dem åt. De har inget annat val än att fly.

Mindra hamnar i en helt ny värld, bland varelser hon inte trodde fanns och blir indraget i något som är större än hennes kärlek till Bastian. Samtidigt försöker hon klura ut vad hon själv är.

Eldbunden är en spännande historia. En urban fantasy skulle jag vilja säga, eftersom den utspelar sig mitt bland oss dödliga, men att det finns en massa andra varlser där också, så som sirener, skiftare, änglar och nymfer. Tillsammans med Mindra får man lära sig hur den världen fungerar och vem som är fiende till vem (för allt är långt ifrån fredligt bland dessa varelser). Dessutom slits Mindra mellan Bastian och skiftaren Delhad, som hjälper dem i deras flykt. Det blir både inre och yttre strider för Mindra.

Jag gillar den här boken. Den har kärlek och spänning blandat och främst gillar jag karaktären Mindra. Hon är en tjej med skinn på näsan som vågar stå upp mot vem som helst och som inte låter sig bli kuvad. Hon är inte som andra huvudpersoner, som många gånger kan fasa över det de ställs inför, utan blir istället förbannad. Det känns nytt och annorlunda.

Det som är mindre bra med boken är variationerna på kapitelna. Några är mycket korta medan andra är extra långa. Ibland skulle det behövs lite mer uppdelning så att man som läsare får lite andning för ögonen. Speciellt när det händer mycket på en gång.

Annars gillar jag som sagt Eldbunden. Den passar perfekt för tonåringar som gillar det övernaturliga (och även andra som också gör det). Eldbunden får sju cookiez av tio.

Annonser

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Det här inlägget postades i Fantasy och science fiction, Nathalie Sjögren, Ungdom och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Eldbunden av Ylva Lee Lindell

  1. Ping: Recension Eldbunden av Ylva Lee Lindell | Nathalie Sjögren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s