Årets SWECON – Steampunkfestivalen i Gävle 27 – 29 juni 2014

Logotyp SWECON

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Vi på bloggen vill tipsa om den nationella science fiction- och fantasykongressen som i år ordnas i Gävle. Temat är förstås, som namnet avslöjar, steampunk. Det kommer att frossas i saker från ångmaskinernas tidsålder och där kommer finnas monsterjägare, luftskeppspirater, upptäckare och galna uppfinnare i korsett eller monokel. Platsen är närmare bestämt Sveriges järnvägsmuseum och där kommer man ha ett lok som kommer att fixas upp i sann ångpunksanda och i anslutning till det en galant bal.

Om man vill kan man dessutom hoppa på Festivaltåget och åka med det till Gävle från Stockholms central. Tåget består av vagnar från Sveriges Järnvägsmuseums fordonssamling och salongsvagnarna har sammetsklädda öronlappsfåtöljer, teakväggar och tak av björkfanér.

Kongressen har ett gediget program och gäster är bland annat Cory Doctorow, Mike Perschon, Miriam Rosenberg Rocek, Chris Wooding, Anders Blixt, Elin Holmerin, David J. Howe, Nene Ormes, Steven Savile, Sam Stone och Karin Tidbeck. Det kommer att finnas en marknad, det blir föredrag och intervjuer, bokcirklar och workshops, paneldebatter, pyssel, teprovning, med mera.

Klicka här så kommer du till festivalens hemsida där det finns massor av information. Där kan du köpa biljetter till festivalen, till balen och till festivaltåget om du är intresserad! Det kommer att bli superkul!

Om du är nyfiken på den nya steampunkantologin ”I varje ångetag” – där vår egen cookie Nathalie Sjögren medverkar – så finns den till försäljning av Anna Vintersvärd.

Stoppa mig gärna i vimlet om du ser mig och säg hej! /Pebbles

Annonser
Det här inlägget postades i Hem, Nathalie Sjögren, Pebbles Karlsson Ambrose, Vi tipsar!. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Årets SWECON – Steampunkfestivalen i Gävle 27 – 29 juni 2014

  1. åka skriver:

    Fler gäster blir det inte 😉 (Det är alltså en fullständig lista över alla gäster, de som är uppräknade här.) Men de är ganska många som de är 🙂

  2. bookiecookiez skriver:

    Haha, jag tänkte på alla andra som gästar också, t ex de författare som kommer till begivenheten, men inte är med i programmet som så 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s