Drakjägarens flicka av Jakkin Wiss

Titel: Drakjägarens Flicka
Författare:
Jakkin Wiss
Förlag:
Andra världar
Vid pennan:
Nathalie Sjögren

Flickan Ann har alltid längtat efter äventyr, men det närmaste hon har kommit det är att se sin pappa rycka ut med brandbilen. Bland hennes mammas böcker i ett antikvariat drömmer sig den sjuåriga flickan bort till andra världar. Tills hon plötsligt stöter på någon som blir början till hennes livs äventyr.

Plötsligt dras hon med till ett helt annat land, Dagronien, tillsammans med sin pappa. Där hamnar hon mitt i händelsernas centrum och det blir inte en lugn stund för den äventyrstörstande Ann.

Jakkin Wiss har tidigare skrivit boken Benjamin tillsammans med Toby Johansson. Läs recensionen av den här. Den här boken är lite annorlunda från Benjamin, men det finns ändå en del liknelser.

Först och främst är Drakjägarens flicka en ungdomsbok riktade till barn från ca 11 år och uppåt. Språket är härligt och lätt och passar till den här typen av bok, men någon gång blir någon mening lite krånglig och man får läsa om den. Annars flyter det på och det är inte svårt att sträckläsa den här fullspäckade äventyrsbok. Det händer hela tiden saker och man hejar verkligen på karaktärerna, som hamnar i både roliga och farliga situationer. Det växlar smidigt mellan de olika personerna, vilket håller läsaren på spänn i väntan på att få veta hur det går för de andra.

Har man läst Benjamin känner man igen sig lite i sättet Jakkin skriver och det är alltid med ett litet leende på läpparna man hänger med i hans historier. Hans förklaringar och liknelser är välvalda och smarta.

En svaghet har boken och det är att det förekommer lite för många ”så”. Vid en extra korrekturläsning hade man lätt kunnat plocka bort dessa och det hela hade varit perfekt. Ska jag vara ärlig är detta det enda negativa med boken.

Jag gillar att det är en tjej som är huvudpersonen och hon är inte rädd för att ta för sig. Både modig och vet vad hon vill tar hon sig an faror och träffar nya vänner. Drakjägarens flicka är en härlig bok som kan läsas av både stora som små (varför inte tillsammans?). Detta är en av de böcker som jag sparar så att jag och mina barn kan läsa tillsammans när de blir tillräckligt stora.

Jag ger Drakjägarens flicka nio cookiez av tio.

Annonser

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Det här inlägget postades i Fantasy och science fiction, Nathalie Sjögren, Ungdom och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Drakjägarens flicka av Jakkin Wiss

  1. Ping: Ny recension | Nathalie Sjögren

  2. Ping: Drakjägarens flicka, Sagan om Dragonien, av Jakkin Wiss | bookiecookiez

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s