Blogga, tvittra och fejsbucka av Jenny Forsberg

Blogga, twittra och fejsbuckaTitel: Blogga, tvittra och fejsbucka. Kommunicera effektivt i sociala medier
Författare: Jenny Forsberg
Förlag: Studentlitteratur

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose.

Jenny Forsberg är en språkkonsult som är författare på fredagar. Före den här boken har hon skrivit Den snälla företagaren (TUK förlag) som är en trevlig och (såklart) snäll bok om att vara egenföretagare på ett schysst sätt samt boken Tydliga texter – snabba skrivtips och språkråd (Norstedts förlag).

Den här boken handlar om de vanligaste sociala medierna – bloggar, Facebook och Twitter. Författaren går grundligt tillväga och börjar från början, förklaringarna är utförliga – i början nästan till överdrift för den som redan har konton hos Twitter och Facebook. Eftersom jag både bloggar, tvittrar och hänger mycket på Facebook skummade jag ärligt en bra bit in i boken.

Sedan blir den intressant. Egentligen riktar sig boken till företag, kanske till och med till den som ska ge sig ut där i cyberspace för första gången med sitt varumärke och försöka sälja sina produkter och/eller tjänster. Även myndigheter ges tips. Flera av dem är bra, som att man ska tänka igenom sin strategi och vad man vill med sin närvaro på olika plattformar innan man sätter igång.

Ibland känns det som om författaren blandar högt och lågt – från målgruppstänk ner till hur man använder semikolon, men helhetsintrycket blir ändå professionellt. När Jenny går igenom de språkliga grunderna inser jag att jag har många kunskapsluckor och skäms lite. Var sätter man egentligen punkterna i punktlistor? När använder man var och när använder man vart? Heter det innan eller före årsskiftet? Och när man får förslag på hur man ska hålla sig kort på Twitter ler jag lite åt ”tvitterspråket” och varför det är så tråkigt med företag som använder de 140 tecknen bara som megafon.

Eftersom det här är en bok som handlar om sociala medier finns den bara som e-bok. Den är lättläst, enkel och passar som sagt nybörjaren. Den får 7 pedagogiska kakor.

Annonser
Det här inlägget postades i Facklitteratur, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s