Blodsmagi av Tessa Gratton

Blodsmagi

Titel: Blodsmagi
Författare: Tessa Gratton:

Förlag: B Wahlströms
Vid pennan: Nathalie Sjögren

Sillas föräldrar är döda. Hon var den som upptäckte deras kroppar efter att pappan dödat mamman och sedan sig själv. För Silla är livet inte längre det samma. Strax efter föräldrarnas död får hon en bok på posten. En bok om besvärjelser och magiska ritualer. En bok som hennes pappa hade skrivit. Nu vänds Sillas värld än en gång upp och ner. Samtidigt flyttar Nick in i grannhuset och de dras till varandra, av flera orsaker.

Det här är en spännande bok om magi, skräck och romantik. I centrum finns blodet. Det livsnödvändiga men samtidigt farliga. Silla och Nick utforskar magi tillsammans och får fram mer information om det förflutna än vad de först trodde fanns. Snart inser det att det inte bara handlar om att göra några skyddsbesvärjelser, utan någon är ute efter dem.

Boken är mycket väl skriven. Språket är tätt och intensivt. Med små medel suger författaren tag i en och det är svårt att lägga sig ifrån boken. Det här är verkligen en bok för mig. Den är spännande, romantiskt och full av magi. Och man vet inte hur det ska gå eller om de kommer att klara sig. Väldigt bra.

Det är inte ofta man får tag i en sådan bok där man älskar varje ord och man verkligen lever sig in i historien. Det enda negativa med boken är att slutet är lite abrupt. Man undrar om det kommer en fortsättning eller om det verkligen är slut där.

Ändå får den här boken tio kakor av tio möjliga för det här är en utsökt bok. Gillar du magi och spännig ska du läsa den här.

Annonser

Om nathaliesjogren

Den nåltovande skräckförfattaren. Jag skriver böcker och är ullkonstnär.
Det här inlägget postades i Fantasy och science fiction, Nathalie Sjögren, YA (young adults). Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s