Vampyrstickning av Genevieve Miller

Titel: Vampyrstickning: Sticka med inspiration från Twilight, True Blood och Vampire Diaries
Författare: Genevieve Miller
Förlag: Känguru

Vid pennan: Nathalie Sjögren

För en sådan som jag, som älskar både vampyrer och stickning, är detta en underbar bok. Dels får man en utmärkt inspiration till olika saker man kan sticka, men man får samtidigt lite information om vampyrer i allmänhet. Mellan varje beskrivning finns det lite rolig information att läsa, så som Vampyrmode, Vampyrernas Vem är Vem m.m.

Varje beskrivning har tydliga färgglada bilder och beskrivningarna är enkla att förstå. Det finns även förklaringar till varje specialmaska som man kan stöta på i beskrivningarna. Dock måste det påpekas att man bör vara lite van vid att sticka för att klara av alla beskrivningarna i boken, men det finns några även för nybörjaren. Dessutom står det även vid varje mönster vilken svårighetsgrad det är.

De saker man kan sticka i boken kan man, även om de är relaterade till vampyrer, använda som vanliga saker och t.ex. byta ut färgen på garnet. Det finns t.ex. en kudde med tassavtryck. Vill man kan man låta bli att göra tassavtrycket och bara sticka en vanlig kudde. Tröjan med huggtänder kan man göra likadant med. Man kan välja allt från Omslag till vampyrdagbok, Blodstopparhalsduk, Farväl till Solen-sjal till Flaskvärmare Bon Temps. Allt med tydliga bilder och tydliga instruktioner.

De saker som jag föll för i boken var ju naturligtvis de som tar längst tid att göra, så som Minicape för frusna vampyrhjärtan och Snörliv à la Drusilla. Pga att de inte är klara har jag inga egna bilder på dem, men så här ser de ut i boken.

Handvärmare för siare har jag hunnit göra och så här blev min:

Jag rekommenderar verkligen den här boken, både till stickälskare och till vampyrälskare. (Kan ni inte sticka finns det säkert alltid någon som kan hjälpa en). Den får 10 kakor av mig.

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete och sömnad, Nathalie Sjögren, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s