Mönster till historiska dräkter. Hattar och huvudbonader.

Mönster till historiska dräkter. Hattar och huvudbonader.Titel: Mönster till historiska dräkter. Hattar och huvudbonader.
Utgiven av:
Sophias Ateljés Förlag.

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose

Om du vill vara snyggt medeltidsklädd så är det bra att satsa på att ha något på huvudet. Det hade man då, i synnerhet gifta kvinnor täckte ofta håret. Herremän hade också nästan alltid hatt och bar hatt inomhus. Det här häftet med mönster för både män och kvinnor är mycket omfångsrikt och ger många idéer till hur man kan göra och variera sig, samma huvudbonad ser annorlunda ut med olika tyg och med eller utan dekorationer. Det är fina små illustrationer så att det är lätt att föreställa sig hur ens kreation kommer att se ut när det bli klart.

Vi gjorde tre huvudbonader; en huvudduk, en hätta med brätte och en virad rulle med band. Dessa matchade våra klänningar, se bilder på dem och recension av mönstret här. Jag hade en huvudduk i samma linnetyg som min underklänning och de andra två gjordes i två färger av linnetyg som användes i deras överklänningar. Hättan med brätte kan man så klart göra i bara en färg med, men vi valde två. Samma sak med den virade rullen, det går också att göra enfärgad. Klicka på bilderna nedan om du vill se dem i större format. Den virade rullen bars oftast av unga flickor och jungfrur, ibland i kombination med en duk under så att håret inte syntes.

Mönstret får nio kakor för det var väldigt lättfattligt och omfattande. Mycket prisvärt dessutom. Hela listan på mönster finns här: http://www.sophiasatelje.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete och sömnad, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s