Bergsstjärnan av Pebbles Karlsson Ambrose

BergsstjärnanEtt stjärnskepp från imperiet störtar på planeten Alpia i utkanten av det kända universum. Den enda överlevande är en liten flicka, systerdotter till härskaren. Cassiopeia Orionis växer upp hos en familj av bergsfolket – kärva invånare under guvernör Regulus styre. Hennes nya bror, Capric, drömmer om en framtid på Stjärnfararakademin. Han vill lämna Utkanten och bli soldat. Det skulle vara ett sätt att få uppleva äventyr och lämna den homofobiska miljö han har så svårt att underordna sig.

Och trots deras anspråkslösa uppfostran, lyckas syskonen navigera genom rymden och den myriad av relationer som alla verkar flätas samman med deras. Cassiopeia och Capric chockeras av slavhandeln och blir skakade av den brutale krigshövdingen Marsions framfart. Går det att stoppa honom? Och kommer verkligen Cassiopeia en dag att kunna axla rollen som härskarinna?

Detta är en intressant historia som utspelar sig i en fjärran framtid men som har hämtat inspiration ur nordisk mytologi – tanken om att livets väv skapas av ödets gudinnor. Boken handlar om att försöka förverkliga sina drömmar och att inse att man kan vara bra på saker som andra inte känner till. Den handlar också om makt – vem har egentligen rätt att utöva den?

Bergsstjärnan har tidigare kommit ut som pappersbok på ett annat förlag (2010), men finns nu bara som e-bok. Boken har funnit sitt nya hem hos Recito förlag. I den här nuvarande versionen har texten redigerats och språkgranskats och är bättre jämfört med tidigare upplaga. Den går att köpa i nätbokhandeln (t ex Adlibris.se) eller går att låna på bibliotek.

Den tidigare versionen finns recenserad av Lisa Rodebrand, en annan cookie på bloggen här.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker skrivna av Cookiez, Pebbles Karlsson Ambrose. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s