Eldfloder av Elin Holmerin

EldfloderTitel: Eldfloder
Författare:
Elin Holmerin
Förlag: Bombadil Publishing

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose

Det här är egentligen ett relationsdrama i historisk miljö med fantasyinslag. Jag vill inte berätta för mycket för att inte avslöja poängen, men huvudpersonen Martin Svarthamn bestämmer sig för att umgås med människorna och gifta sig med en kvinna för att han behöver en avkomma. Han hittar en kvinna som heter Emelie, en kvinna som verkar stark och uthållig och inte har för många kontakter som skulle sakna henne. Hon föder en son, som de döper till Edwin. Man får följa den lilla familjen som Martin, som köpman, måste lämna i perioder. I början får Emilie möta den kärleksfulla Martin, men så småningom övergår han till ren misshandel av henne. Ändå kan han inte sluta att dras till henne och förmår sig inte att göra sig av med henne. Edwins växer upp med att först älska sin far, för att sedan se sin mor utsättas för Martins våld och Edwin blir ofta rädd för att förlora henne. Ibland hatar han sin far, men ibland undrar han över elden som flyter i hans blod, är han själv lik sin far?

Som läsare får man följa alla tre karaktärers perspektiv och blir inbjuden till Martins konstiga tänkande som är rätt skrämmande, men mot slutet blir det tydligare varför han gör som han gör. Edwin kräver till slut svar om vad han är och om sitt ursprung. Men det är också sorgliga människoöden man får följa. Språket är bra och de historiska skildringarna målande, slutet av förrförra seklet och början av 1900-talet är en fin kuliss till denna historia. Boken får åtta kakor. Fortsättningen heter ”De två odjuren” och snart kommer den tredje boken ”Sår”, båda på Elins eget förlag Undrentide. Förlaget startades hösten 2011 för Elins eget författarskap, men nu under 2012 kommer hon även att ge ut titlar av andra författare, även jag har skickat manus. Jag träffade Elin på Uppsala SF- och fantasydag under 2011 och då blev jag nyfiken på hennes böcker.

Det här inlägget postades i Fantasy och science fiction, Hem, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Eldfloder av Elin Holmerin

  1. Ping: Eldfloder på Bookiecookiez | Undrentide

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.