Novellerna Jagganath och Blodsband

JagganathBlodsbandTitel: Jagganath och Blodsband
Författare:
Karin Tidbeck
Förlag: E-noveller på Mix förlag

Inlägg skrivet av Pebbles Karlsson Ambrose

Karin Tidbeck har skrivit många noveller och fått en novellsamling utgiven som heter ”Vem är Arvid Pekon?” som jag inte har läst än. Hon håller även kurser i att skriva science fiction och fantasy. De här novellerna är båda mycket korta och går fort att läsa. Den första novellen, Jagganath, är science fiction och handlar om en hona som föds och växer upp inne i Mor. Alla honor är stora och arbetar inne i henne och tas omhand tills en dag allt inte fungerar mer. Vad händer med Pappa och den lilla hanen? Mor går i cirklar och allt lutar …

Novellen Blodsband är mer fantasy och handlar om en kvinna som skapar ett barn med hjälp av en morot, spott, salt och mensblod i en konservburk. Barnet gillar att gräva visar det sig, jag vill inte avslöja mer, men den är verkligen rolig. Novellen är superkort och tar bara fem minuter att läsa.

Jag var inte så förtjust i novellen Jagganath, den får 4 kakor, men däremot tyckte jag att novellen Blodsband var super, den får 9 stycken.

Annonser
Det här inlägget postades i E-böcker, Fantasy och science fiction, Hem, Novellsamling, Pebbles Karlsson Ambrose, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s