Svart natt av Susan Krinard

Titel: Svart Natt
Författare: Susan Krinard
Förlag: Harlequin

Baksidestext: De kallade honom indrivaren.

Mörkret fick känslor att vakna i Dorian som gjorde det omöjligt att fungera i människornas värld. Varje månlös natt förstärkte bara det som redan låg och lurade i hans själ. Han var och skulle alltid förbli en mördare …

Med järnhand hade han hindrat vampyrklanerna i det dekadenta 20-talets New York från att ha ihjäl varandra. Men nu, utstött av sina egna, jagar han ensam i stadens mörka gränder … Tills han en natt träffar Gwen Murphy och känner hur något vaknar i honom, något han inte känt på årtionden.

Gwen har snubblat över århundradets story en mystisk kult som dricker människoblod. Hon tänker göra vad som helst för att avslöja sanningen och vinna erkännande som journalist … oavsett faran som uppdraget medför. Hon känner inte till Dorians inblandning i de bisarra morden, utan ser bara en mycket ensam man och erbjuder honom hjälp, vänskap och slutligen sitt hjärta.

Men för att skydda Gwen tvingas Dorian snart göra det otänkbara …

Omdöme: Tyvärr en av de sämre vampyrböckerna. Handlingen i början går för fort. Relationen uppstår för snabbt, det är liksom ingen logik i det hela. Och inte på ett bra sätt, så som kärlek vid första ögonkastet kan vara, utan det är författaren som har misslyckats med att skapa någon som helst spänning. Att det är en historisk skildring hade lika gärna kunnat skippas eftersom stämningen inte riktigt infinner sig. Och från att ha varit en blixtsnabb början går det sedan väldigt segt. Inte heller språket finner jag tilltalande, eller karaktärerna. Tyvärr, ett bottennapp.

Betyg: 2/10 

Annons
Detta inlägg publicerades i Fantasy och science fiction, Hem, Historiska romaner, Recensioner, Romance, Sofie Trinh Johansson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.