Förtrollande Jane

Titel: Förtrollande Jane
Författare: Susan Krinard, Colleen Gleason, Janet Mullany och Mary Balogh
Förlag: Harlequin

Baksidestext:
Tänk om Jane Austen hade trott på reinkarnation och vampyrer? Följ med fyra bästsäljande författare när de väcker nytt liv i några av Jane Austens mest älskade romaner.

Blod och fördom av Susan Krinard
Kulissen är nutida New York och Liz Bennett följer mr Darcy i hans jakt på ett vampyrbotemedel. Det här är bästsäljande Susan Krinards version av den klassiska berättelsen.

Northanger Castle av Colleen Gleason
Carolines besatthet av gotiska romaner visar sig vara bra träning. Speciellt när hon träffar en mystisk främling och får som uppgift att förgöra odöda. Colleen Gleason ger oss en kittlande berättelse i härlig regencymiljö .

Häxan Emma av Janet Mullany
Washington D.C. är full av underliga varelser i Janet Mullanys berättelse där Emma är en häxa med en dejtingservice för vampyrer, varulvar och andra övernaturliga varelser.

Nästan övertalad av Mary Balogh
Det här är berättelsen om Robert och Jane, och Mary Balogh, författare på New York Times bestsellerlista, förenar två älskande som har sett bortom glömskans slöja. De har fått ta del av sina tidigare misstag men är nu fast beslutna att vara tillsammans i detta livet och för alltid.

Omdöme: Jag har själv inte läst de klassiker som novellerna bygger på, men jag uppskattar dem ändå. De funkar bra i det här formatet, lagom långa och tidvis riktigt fyndiga (ursäkta det plumpa ordvalet). Språkmässigt är det inte fantastiskt, men det är ingenting jag stör mig på och boken lyckas med sitt jobb – att underhålla mig.

Betyg: 5/10

/Sofie Trinh Johansson 

Annons
Detta inlägg publicerades i Fantasy och science fiction, Hem, Klassiker, Recensioner, Romance, Sofie Trinh Johansson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.