”Kamelklubben” av David Baldacci


”Kamelklubben” av David Baldacci
Bra Böcker AB
ISBN 978-91-7002-644-7
Vid pennan Lisa Rodebrand

På en enslig landsväg i Virginia begås flera mord, vilket är upptakten till en komplott som sträcker sig ända till Vita huset. Genom ett insiderjobb av en datakunnig tjänsteman på NIC, National Intelligence Center, förefaller de muslimska terroristerna vara döda, medan de i själva verket lever och planerar en kupp mot USAs president.

Kamelklubben har trots namnet ingenting med kameler att göra. Den består av en rad osannolika hjältar, en grupp charmiga gubbar vars självpåtagna uppgift är att bevaka Förenta staternas makthavare. Gruppen leds av en gammal man med täcknamnet Oliver Stone. Han ser ut som en uteliggare och har ett tält i parken mittemot Vita huset med skylten ”Jag vill veta sanningen”. En natt när klubben håller ett av sina möten bevittnar de ett mord som gör att de kommer skurkarna på spåren.

David Baldaccis spänningsroman har en lång och spännande upptakt med flera parallellhandlingar och flera konstellationer av både skurkar och hjältar. Den är skriven i tredje person och imperfekt med ett rakt och enkelt språk. Perspektivet skiftar mellan de olika grupperna som kommer att drabba samman när terroristerna slår till mot presidenten.

Personteckningen är inte speciellt djup eftersom boken inte är tänkt att beröra utan är en ren underhållningsbok. Med hänsyn till att det är många personer inblandade blir karaktärerna ganska stereotypa för att det lätt ska gå att skilja dem åt. De udda karaktärerna i Kamelklubben är en samling sköna typer som det är lätt att sympatisera med. Miljöskildringarna är enkla och tar fasta på berömda platser i Washington.

Det här är en bok som inte kräver något djupare engagemang av sin läsare och den är trots sitt innehåll inte det minsta politisk. Det är lätt att ryckas med av spänningen och roas av Kamelklubbens umbäranden. Författaren har skickligt byggt upp en långsam stegring av spänningen som inte utesluter att det händer saker hela tiden. De korta och lättlästa kapitlen gör det här till en riktig bladvändare.

Om man söker efter en lättsam och spännande underhållningsbok är den här boken perfekt! Boken finns just nu tillgänglig på bokus.com för överkomliga 38 kr. Den får 8 av 10 kakor från mig.

Annonser
Det här inlägget postades i Deckare och thrillers, Hem, Lisa Rodebrand, Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s