Anne Rice skriver om varulvar


I februari 2012 kommer Anne Rice nya bok ut, på engelska. Den här gången handlar det om varulvar. The Wolf Gift är, enligt Anne Rice själv, hennes egen tolkning på varulvar. Hon menar att det redan har skrivits en hel del om ämnet, men jag tror att det kommer att bli en spännande läsning.

Alla Anne Rice böcker har tyvärr inte blivit översatta till svenska, varför jag brukar läsa dem på engelska. Om The Wolf Gift kommer att bli översatt är osäkert. Ni som ännu inte har upptäckt denna författare rekommenderar jag att läsa hennes böcker om vampyrer, så som En vampyrs bekännelse, Nattens furste (två av tio böcker i hennes Vampyrkrönika). Dessa finns översatta till svenska.

För er som njuter av att läsa böckerna på sitt originalspråk, eller inte nöjer sig med att bara läsa de som är översatta till svenska kan jag även rekommendera hennes triologi om häxor: The Witching Hour, Lasher och Taltos. De senare böckerna i Vampyrkrönikan binder hon ihop med karaktärerna i häxtriologin.

Jag ser fram emot The Wolf Gift och hoppas även att den blir översatt på svenska, för Anne Rice förtjänar att bli läst av alla.

Det här inlägget postades i Engelska titlar, Hem, Nathalie Sjögren, Skräck, Vi tipsar! och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.